Sposób przygotowania

Składniki na ciasto (mąka, proszek do pieczenia, masło, 6 żółtek, szklanka cukru) połączyć i wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części, 2/3 ciasta wyłożyć na spód i boki blachy, a 1/3 część zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Na spód ciasta wyłożyć zmielony i posłodzony 0,5 szklanka cukru mak. Masa: śmietanę ubić mikserem, wsypać budynie i dokładnie wymieszać. Białka ubić , stopniowo dodawać 1/,5 szklanki cukru. Wymieszać ze śmietaną. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bez sera... A wygląda bardzo ciekawie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !