Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
sok z cytryny
tosty 4 szt
żółtko jajek 2 szt
chrzan starty 2 łyżki
masło 3 łyzki
cebula 1 szt
cukinia 1\\2 kg
wino białe troszkę
sos worcester
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwa 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne z chrzanem

Umyj i osusz filety (mrożone wcześniej rozmroź). Skrop sokiem cytrynowym i sosem worcester, oprósz solą i pieprzem, wstaw na 10 minut do lodówki. Rozgrzej oliwę, usmaż przygotowane ryby. Zdejmij z patelni, odłóż. Tosty zrumień w opiekaczu, zetrzyj na tarce, przełóż do miski. Wymieszaj z żółtkami i chrzanem, przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, sosem worcester. Masę rozłóż na podsmażonych filetach rybnych, przełóż je do grubo posmarowanej masłem formy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C (albo z włączoną opcją grill), zapiekaj 8 minut. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła, zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, podsmaż, a potem wlej trochę wina i podduś. Przypraw solą, pieprzem i gałką, dodaj odrobinę soku z cytryny. Podawaj do ryb, obok ustaw miseczkę z tartym chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak