Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w truskawkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 4 szt
truskawki 40 dag
olej 2 łyzki
masło 3 łyzki
płatki migdałowe 4 łyzki
brandy 1 łyżka
sok z pomarańczy 2 łyzki
skórka otarta z pomarańczy 1 łyzka
cukier puder 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w truskawkach

Pstrągi skrop sokiem z pomarańczy i odstaw na 20 minut. Zmiksuj 30 dag truskawek, dodaj cukier puder, skórkę pomarańczową, szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Wlej do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżką masła. Pstrągi posól, obtocz w migdałach i obsmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. Przełóż do naczynia z truskawkami, skrop pozostałym masłem, obłóż całymi truskawkami i zapiekaj 7 minut w temp. 190°C. Skrop brandy i zapiekaj jeszcze 3 minuty. Doskonałym dodatkiem jest ryż ugotowany na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak