Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczana przekąska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Buraki konserwowe małe 15 szt
miód 1 szklanka
bazylia świeża 1 łyżka
masło 3 łyżki
limonka 1 szt
tymianek 2 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczana przekąska

Buraki dokładnie odcedzamy, skórkę limonki ścieramy na tarce o małych oczkach, wyciskamy sok.
W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy skórkę i sok z limonki, miód wrzucamy do tego buraczki w całości dokładnie je obtaczając by w załości zostały pokryte glazurą, dekorujemy tymiankiem i bazylią, podajemy na zimno jak i gorąco

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak