Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą łyżki stołowej na wyłożoną papierem do pieczenia formę, zachowując odstęp ok 3-4 cm. między bezami. Wsadzić do pieca nagrzanego do 150\'C i piec ok 30 min, po tym czasie włożyć w drzwiczki pieca łyżkę drewnianą i piec jeszcze ok 10 min. Gotowe bezy przekładać polewą czekoladową i zlepiać. Mleko wlać do garnuszka i wsadzić pokruszoną czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści a polewa zacznie gęstnieć. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Są śliczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczny deser :) Uwielbiam bezy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    apetycznie wyglądają
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    super smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    mniam,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    rewelacja! a jakie piękne i równe wyszły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealne!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wyglądają kusząco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !