Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 9 sztuk
sól szczypta
cukier 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą szprycy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, pozostawiając ok 3 cm przerwy między bezami, ponieważ urosną. Bezy piec ok 30 min. w temp. 150\'C a po 25-30 min wsadzić łyżkę drewnianą w drzwiczki i piec jeszcze ok 10 min. Bezy w środku wychodzą lekko ciągnące. Smacznego !!


Z przepisu wychodzi ok 100 sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.11.2013 10:40
pięknie wyglądają
czekoladka_m 02.07.2013 19:07
Domowe są najlepsze:
mirosława4 19.11.2012 20:35
do kawki jak znalazł :)
wojr63 30.03.2012 20:53
łatwe i szybkie do zrobienia gdy się ma ochotę na coś słodkiego
Marybeth
Marybeth 01.10.2011 17:18
Pycha!
kotlet 02.09.2011 23:10
pyszności
matii6 05.01.2011 13:02
fajne takie malutki,super do deserów
IlonaAlbertos 04.01.2011 12:55
Ja uwielbiam je same. Pyszne i rozpływające się w ustach. Mniam :)
RenataZ-et 04.01.2011 12:42
Chyba każdy lubi bezy :) Są świetne same albo do deserów lub dekorowania ciast.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak