Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
kasza pęczak 2 torebki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
pomidory w puszce 400 gramów
bulion warzywny 1 litr
mąka 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat 1 łyżka
groch 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie gołąbki

Groch zalewamy gorącą wodą i gotujemy na półtwardo, kaszę pęczak gotujemy również na półtwardo.

Kapustę zaparzamy, odcinamy głąb, oddzielamy liście wycinając nerwy.
Ugotowany groch mielimy, wsypujemy pęczak, dodajemy drobno posiekaną cebulę, jajo i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Na liście kapusty nakładamy masę, zawijamy końce i wciskamy do środka. Układamy w rondlu na liściach kapusty, przekładając nimi warstwy gołąbków. Zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy 15 minut.

Dodajemy pomidory w puszce, pomidory suszone, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło gotujemy około 20 minut, doprawiamy solą i pieprzem zagęszczamy sos mąka rozprowadzoną w wodzie

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.11.2011 17:25
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak