Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
papryka konserwowa 3/4 słoika
kukurydza w puszce 3/4 puszki
fasola czerwona 1/2 puszki
sól
pieprz
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować na sypko. Olej z tuńczyka odlać do szklanki i pozostawić. Tuńczyka podrobić. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączyć. Wszystkie składniki razem wymieszać, przyprawić solą i pieprzem oraz dodać 2-3 łyżki oleju z tuńczyka. Sałatkę wymieszać i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak