Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
cytryny 4 szt
masło 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1
Biszkopt 4 szt
kremówka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto cytrynowe

Z cytryny ucieramy skórke na tarce z drobnymi oczkami, następnie wyciskamy z nich sok, wlewamy go do rondelka, dosypujemy skórki,cukier, masło gotujemy chwilke, następnie energicznie mieszając dodajemy mąkę ziemniaczaną aż powstanie kisiel o jednolitej konsystencji.
Kremówkę/ bitą śmietane ( do wyboru) ubijamy na sztywną pianę.
Na pierwszy biszkopt układamy kisiel, następnie przykrywamy ją kolejnym biszkoptem i smarujemy go ubitą kremówką/bitą śmietaną, kolejno powtarzając czynność. Wierzch smarujemy z każdej strony kremówką/ bitą śmietaną - można ozdobić kolorowymi robaczkami lub rodzynkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.01.2011 11:12
Pyszne ciasto z nutą cytrynową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak