Sposób przygotowania

Filety oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Warzywa razem z cebulą i kapustą pokroić w kostkę włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać surowe masło i udusić . Filety obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu. Gdy warzywa są miękkie dodać śmietanę wymieszaną z łyżką maki, wymieszać, przyprawić do smaku i zagotować. Na sos ułożyć usmażoną rybę, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku. Podawać z ryżem, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !