Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 0,5 szklanki
włoszczyzna 1 pęczek
kapusta włoska 1/4 główki
mąka 0,5 szklanki
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ser żółty 0,5 (tarty)
karp 1 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia w śmietanie

Filety oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Warzywa razem z cebulą i kapustą pokroić w kostkę włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać surowe masło i udusić . Filety obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu. Gdy warzywa są miękkie dodać śmietanę wymieszaną z łyżką maki, wymieszać, przyprawić do smaku i zagotować. Na sos ułożyć usmażoną rybę, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku. Podawać z ryżem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.11.2013 23:14
Przepis wart wypróbowania.
Seba 26.02.2012 11:06
pycha
Iwona51
Iwona51 11.01.2012 09:22
super
Angelika10 21.11.2011 21:45
fajne
bernadetta2 14.04.2011 11:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak