Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki na kwaśnym mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
zsiadłe mleko 2 szklanki
proszku do pieczenia 1 łyżka
smalcu do smażenia 7 dag
mąki pszennej 1 szklanka
soli i cukru szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki na kwaśnym mleku

Mleko wlać do głębokiej miseczki. Dodać żółtka i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć z mlekiem. Ubijać, dodając stopniowo mąkę, tyle, aby ciasto miało dość gęstą konsystencję. Na patelni stopić łyżkę masła lub tłuszczu. Kłaść łyżką małe, okrągłe racuszki. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

borys 03.06.2010 11:56
Pyszne zapewne to jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak