Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową i płatkami migdałów
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/85519/przepis-na-kruche-ciasto.html
Gotowe ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i nakłuć widelcem.
Mak zaparzyć a następnie przemielić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Pod koniec ucierania dodawać po łyżce maku i grysiku. Na koniec dodać proszek do pieczenia oraz pianę ubitą na sztywno z białek i delikatnie wymieszać dodając rodzynki. Masę wylać na wcześniej przygotowane ciasto. Piec ok 30-35 min w temp. 180\'C. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/55822/prosta-polewa.html
A wierzch posypać płatkami migdałów . Smacznego !!