Sposób przygotowania

Przygotować ciasto z przepisu :

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/85519/przepis-na-kruche-ciasto.html

Gotowe ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i nakłuć widelcem.
Mak zaparzyć a następnie przemielić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Pod koniec ucierania dodawać po łyżce maku i grysiku. Na koniec dodać proszek do pieczenia oraz pianę ubitą na sztywno z białek i delikatnie wymieszać dodając rodzynki. Masę wylać na wcześniej przygotowane ciasto. Piec ok 30-35 min w temp. 180\'C. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/55822/prosta-polewa.html

A wierzch posypać płatkami migdałów . Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też taki robię- uwielbiam go :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajne
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    apetycznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pysnzie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !