Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do ziemniaków mąkę ziemniaczaną oraz sól i bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto. Przygotowujemy farsz: mięso wieprzowe gotujemy do miękkości, przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do masy mięsnej, solimy oraz pieprzymy do smaku. Z ciasta odrywamy kawałki, nakładamy farsz, formujemy kulki. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia. Polewamy skwarkami.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie pyzy to ja uwielbiam, duży +
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaudusia198888

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie kluski to i zimne podjadam...smacznego...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też takie bardzo lubię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super !!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !