Sposób przygotowania

Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę, ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Boczek stopić, dodać posiekaną cebulę, wsypać mąkę, przecier pomidorowy i ketchup, rozprowadzić wywarem z dyni i śmietaną, zagotować i dodać do ugotowanej dyni. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki, włożyć do sosu, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, zagotować. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne danie
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !