Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
pieczarki 20 dag
cebula czerwona 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
pieprz so smaku
papryka mielona do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
papryka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (ok. 3x3x3cm), następnie przyprawiamy solą, pieprzem, curry i papryką mieloną, polewamy odrobiną oleju.
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kawałki wielkością podobne do piersi. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w ćwiartki i rozdzielamy warstwy. Naprzemiennie nadziewamy na patyczki do szaszłyków składniki, a gotowy szaszłyk posypujemy przyprawą do grilla. Tak przygotowane pieczemy w rozgrzanym piekarniku lub na grillu. Doskonale smakują z sosem czosnkowym lub tzatziki.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak