Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
pieczarki 30 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka. Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek. Można udekorować majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 10.01.2012 18:13
pyszne
Ela15 30.12.2011 11:09
fajne
MAŁY 23.01.2011 18:34
pewnie smaczne
traktorek 18.01.2011 10:41
pięknie podane
IlonaAlbertos 13.01.2011 21:44
Wyglądają smakowicie.
klaudusia198888 09.01.2011 14:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak