Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone klopsiki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula 2 sztuki
bułka 2 kromki
jajko 2 sztuki
olej 2 łyżki
zielona papryka 1 sztuka
pomidory 30 dkg
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone klopsiki rybne

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Jedną ebulę obrać i razem z rybą i bułką zemleć w maszynce. Doprawić do smaku i uformować kulki. Drugą cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory. Całość przyprawić, chwilę poddusić. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, włożyć rybne kulki i piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.10.2011 11:48
smaczne
mehia 29.06.2011 18:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak