Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z kapustą kiszoną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 25 dag
kapusta kiszona 25 dag
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
boczek wędzony 30 dag
kiełbasa 30 dag
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
czosnek ząbki 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z kapustą kiszoną

Marchew i pietruszkę ugotować w wodzie, zmiksować. Na wywarze z warzyw ugotować groch. W oddzielnym garnku ugotować kapustę kiszoną z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego się grochu. Na smalcu usmażyć drobno posiekaną cebulkę, połączyć z mąką i zrobić zasmażkę. Do miękkiego grochu dodać ugotowaną kapustę, całość zagęścić zasmażką, przyprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć i okrasić zupę. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.05.2012 07:43
ciekawe
romanrafal
romanrafal 08.03.2012 15:54
ciekawe nie jadłem takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak