Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę ugotować w wodzie, zmiksować. Na wywarze z warzyw ugotować groch. W oddzielnym garnku ugotować kapustę kiszoną z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego się grochu. Na smalcu usmażyć drobno posiekaną cebulkę, połączyć z mąką i zrobić zasmażkę. Do miękkiego grochu dodać ugotowaną kapustę, całość zagęścić zasmażką, przyprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć i okrasić zupę. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe nie jadłem takiej
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !