Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę, wysmażyć, dodać drobno pokrojoną cebulę i podrumienić. Wątróbkę pokroić w niewielkie paseczki, włożyć do rondla, dodać smalec i usmażyć. Podlać odrobiną wody, dodać cebulkę i słoninę, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem, dusić przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodać utarty na tarce ogórek i szczyptę ostrej mielonej papryki. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wątróbkę różną lubię bardzo...
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !