Sposób przygotowania

cukier puder 2 łyżki,2 galaretki truskawkowe ciasto 1:białka ubić z cukrem,dodać żółtka,oliwę,mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać wylać na blachę 25x40cm.i piec ok.20min.w temp.170st.w ten sam sposób zrobić ciasto 2 wylać do tortownicy o śr.26cm.i piec 10min.w temp.170st.truskawki oczyścić umyć i zmiksować,galaretkę rozpuścić w 1/2szkl.wrzątku,wystudzić i wymieszać z truskawkami,na wyłożonej folią tortownicyułożyć ciasto 2,posmarować 4 łyżkami musu a resztę wyłożyć na ciasto 1,w odrobinie wrzątku rozpuścić żelatynę wymieszać z ubitą z cukrem śmietaną i jogurtami,kilka łyżek odłożyć a resztę wylać na ciasto 1,pokroić wzdłuż na 4 równe paski,pierwszy zwinąć i ustawić naśrodku ciasta 2,dołączać kolejne paski tak aby powstała rolada,resztą masy posmarować wierzch ciasta,galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzątku,jak zaczną tężeć to zalać ciasto.zamiast żelatyny do masy można dodać śmietan-fixy,a truskawki można zastąpić także innymi owocami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !