Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela w kożuszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 3 sztuki
cebula 4 sztuki
buraczki gotowane 4 sztuki
ziemniaki gotowane w mundurkach 4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela w kożuszku

Makrelę obrać i ułożyć na dnie miski. Pokroić cebulę i ulożyć na makreli. Następnie zetrzeć buraczki i ułożyć kolejną warstwę na cebuli. Posmarować majonezem. Następnie obrać ziemniaki, zetrzeć i ułożyć na majonezie. Znowu posmarować majonezem. Jajka obrać, zetrzeć i ułożyć warstwę na majonezie. Posypać solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.04.2011 14:48
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak