Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy do wędlin i pieczeni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan w słoiku pół
śmietana 12% łyżka
kostka rosołowa 1/2
sok z cytryny
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy do wędlin i pieczeni

Zagotować pół kostki rosołowej w ok 3/4 szklanki wody. Zdjąć z ognia.Dodać chrzan (pół słoika,może trochę więcej) i łyżkę śmietany. Dokładnie wymieszać i wstawić na najmniejszy palnik, zagęścić ok łyżką mąki(lub mniej, rzecz gustu),dosmakować sokiem z cytryny,pieprzem i solą. Podawać ciepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak