Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe delfinki w arbuzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 sztuka
winogrona ok1 kg
kiwi 1 sztuka
pomarańcza 2 sztuki
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe delfinki w arbuzie

W arbuzie wyciąć dziure i łyżeczką wybrać miąsz, ta \'\'dziure\'\' ładnie wyciąć nożykiem w ślaczki, gdy już miaszu nie będzie dać do środka winogrona, można kiwi, pomarańcza i dwa banany które wczesniej na końcach przetniemy nożykiem tak żeby wygladało na dziubeki wykałaczką wbjemy do banana a z drugiej strony winogrona, oczka tak żeby wygladało to jak delfinek. Na wierzchu arbuza zrobić \'\'filiżanki\'\' z pomarańczy : pomarańcze przeciąć na pół wybrać miąsz do środka dać winogron ze skórki zrobić uchwyt do filiżanki i przymocować wykałaczką , filiżanke też przymocować wykałaczką do arbuza i mamy śliczną i smaczna dekoracje, tylko przy jedzeniu trzeba uważać na wykałaczki :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 12.06.2013 08:45
kurcze, masz talent! wyglada jak z wesela!
Monika148 04.01.2011 17:09
apetyczne:)))) i szykowne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak