Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka bez kości 1 1/2 kg
jabłka 6
wino czerwone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szynka pieczona

Szynkę nacieramy przyprawą, układamy w rękawie do pieczenia - odstawiamy w chłodne miejsce na noc, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 c przez około 2 godziny
W połowie pieczenia, otwieramy rękaw, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z sosem powstałym przy pieczeniu, dolewamy wino, i wsypujemy jabłka pokrojone w ósemki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.09.2011 13:22
to mi smaczne się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak