Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe w sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
kostka mięsna 2 sztuki
olej do smaku
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe w sosie

Mięso myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy na kawałki. Do garnka wlewamy olej a następnie mięso i chwilkę podsmażamy a każdej strony. Dodajemy wodę oraz przyprawy i wyciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy ok 40 min, aż mięsko będzie miękkie. Na koniec dodajemy kostki i jeszcze z 10 min dusimy do całkowitego rozpuszczenia. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.02.2014 06:46
pyszny kawał mięsa
czekoladka_m 30.10.2013 09:55
MMM lubię!!
olkaaa 26.10.2013 09:44
bardzo lubię
Motorek 13.02.2013 08:47
bardzo smaczny obiadek
RenataZ-et 20.09.2012 18:00
Pyszny obiadek
Nina7 05.01.2011 10:01
super mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak