Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding angielski

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 250 g
mleko gorące 1/4 szklanki
rodzynki 30 g
starta skórka z cytryny 1 szt
orzechy laskowe 60 siekane

Przepis i sposób przygotowania na: pudding angielski

bułkę tartą zalewamy gorącym mlekiem,przykrywamy i zostawiamy. ucieramy ciasto z twarozku, 3 zółtek i cukru,dodając starte orzechy,rodzynki i skorke z cytryny.ciasto mieszamy z namoczona bułką, dodajemy pianęz białek i mieszamy. dajemy ciasto do okraglej formy i wstawiamy do duzego garnka z wodąi gotujemy ok 50-60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.01.2013 00:38
pewnie pyszny
gosia47-47 31.03.2012 07:56
super
iknbozka 27.11.2011 19:18
mniam
Krzysztof42 12.11.2011 16:12
lubię
Łukasz18 05.11.2011 23:43
pycha
pioge7 14.07.2011 07:58
mniam
usmiech 22.11.2010 15:54
ciekawe
matii6 28.10.2010 12:28
na pewno będzie pyszny,,,
Margo1 10.09.2010 12:57
lubie pudding i często robię
bogumiła3 01.09.2010 00:21
super
Nina6 21.05.2010 13:40
pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak