Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
olej 2 łyżki
smalec 2 lyżki
powidła śliwkowe 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Goździki całe Prymat 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z powidłami

Schab włożyć do naczynia z wrzącą wodą, chwilkę podgotować. Pokroić w plastry, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z olejem. Do wywaru w którym gotował się schab dodać powidła, przyprawy i uzyskanym w ten sposób sosem podlać kotlety, dusić przez chwilę. Następnie kotlety wyjąć a sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.01.2014 19:49
Ciekawe połączenie.
Iwusia 04.02.2013 23:49
ooo ciekawy przepis :)
Katarzyna59 05.10.2012 12:17
pycha
Agnik 04.12.2011 10:42
takich jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 23.07.2011 12:46
super
mehia 23.02.2011 15:13
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak