Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE MARYNOWANE

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone ok. 5-7
cebula biała 7
Zalewa:
ocet 10 % 250 ml.
woda 1 l.
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat ok. 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE MARYNOWANE

Śledzie obrać ze skóry, opłukać zimną wodą (nie moczyć), pokroić na dowolne kawałki. Do wody dodać ocet i razem z solą, cukrem oraz zielem angielskim zagotować. Na gotująca wodę wrzucić wcześniej obraną i pokrojoną w żeberka cebulę, tak gotować ok. 1 min. Ostawić do ostygnięcia. Śledzie na przemian z cebulą układać warstwami w słoiku a następnie zalać wcześniej przygotowaną zalewą octową. Odstawić na jedną noc. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 06.10.2012 18:15
znakomite śledzie
MAR3STA 10.01.2011 19:58
często goszczą na moim stole;)
Natalia/tubisiek 04.01.2011 07:54
bardzo lubię! ;)
accee 03.01.2011 23:14
THIS IS IT

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak