Sposób przygotowania

Śledzie obrać ze skóry, opłukać zimną wodą (nie moczyć), pokroić na dowolne kawałki. Do wody dodać ocet i razem z solą, cukrem oraz zielem angielskim zagotować. Na gotująca wodę wrzucić wcześniej obraną i pokrojoną w żeberka cebulę, tak gotować ok. 1 min. Ostawić do ostygnięcia. Śledzie na przemian z cebulą układać warstwami w słoiku a następnie zalać wcześniej przygotowaną zalewą octową. Odstawić na jedną noc. Smacznego !!!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    THIS IS IT
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    często goszczą na moim stole;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    znakomite śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !