Sposób przygotowania

Drożdze rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody. Wymieszaj z mąką, oliwą i solą. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw. Cebulę zeszklij dodaj pomidory podzielone na ćwiartki. Duś ok. 15 min. Paprykę potnij w cienkie paseczki. Pieczarki pokrój w plastry. Wędlinę natomiast w mniejsze kawałki. Dymkę pokrój w talarki. Na grubsze plastry podziel mozzarellę. Pomidory podziel na ćwiartki. Ciasto rozwałkuj na cienki placek posmaruj pomidorami z cebulą, a na nich ułóż wszystkie przygotowane składniki. Górę udekoruj oliwkami i listkami bazyli. Pizzę oprósz solą i pieprzem. Piecz 30 min. w 180 *C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !