Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik truskawkowo-orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
masło 35 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 5 łyżek
orzechy 10 dag
truskawki 0,5 kg
galaretka truskawkowa 1 szt
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowo-orzechowy

Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 15 dag masła, 1 żółtko, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Odłożyć na pół godziny w chłodne miejsce, następnie rozwałkować i wykleić dno oraz boki tortownicy. Upiec w piekarniku na złoty kolor, wystudzić. Pozostałe masło rozetrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na puszysta masę. Na końcu dodać posiekane orzechy. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto, na nim ułożyć truskawki i zalać gęstniejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.07.2012 18:55
apetyczny
monika154 01.09.2011 12:46
pycha
ilka_86 19.02.2011 19:12
pyszny ten torcik:)
mehia 16.01.2011 13:07
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak