Sposób przygotowania

marchew tarkujemy na tarce o grubych oczkach, cebule drobno siekamy, smażymy ją na oleju aż do złotego koloru, dodajemu marchewkę, dusimy często mieszając aż zmięknie.
Na spód blachy wyłożonej papierem do pieczemy układamy płat lazani, następnie warstwe marchewki i warstwę tarkowanego żółtego sera, smarujemy sosem beszamelowym ( przepis w mojej księdze), zakrywamy płatem lazani - układamy tak 3 warstwy, ostatnią warstwę przykrywamy płatem lazanii, posypujemy warstwą sera i smarujemy sosem beszamelowym, zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 c około godziny, sprawdzamy wykałaczką czy lazania zmiękła

smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !