Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe lody z polewą czekoladową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
śmietana kremówka 750 ml
cukier puder 25 dkg
sok z cytryny 1

Przepis i sposób przygotowania na: domowe lody z polewą czekoladową

Białka jaj ubijamy z cukrem pudrem w garnku z gorącą wodą, aż masa będzie gorąca, śmietane kremówke ubijamy na sztywno.
Do masy z białek dodajemy roztrzepane żółtka i śmietane kremówke, mieszamy , dodajemy sok z cytryny, mieszamy na jednolitą mase.
Całość wlewamy do plastikowych pojemników i mrozimy.
zamrożone lody polewamy polewą tak by cała zastygła, można podawać z owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak