Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczny bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 5 kg
grzyby suszone 5 garści
łopatka wieprzowa 1,5 kg
kminek Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone 1,2 szklanki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
pieprz młotkowany 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1
ketchup 1

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczny bigos

Kapuste płuczemy, wlewamy wodę równo z poziomem kapusty, dodajemy kminek i kolendre - gotujemy około 3 godzin od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, suszone grzyby, zalewamy czerwonym winem, dodajemy pieprz i przyprawe do bigosu, gotujemy około 2 godzin, następnie wyłączamy i odstawiamy na noc, rano ponownie gotujemy około 2 godzin, dodajemy koncentrat i kerchup gotujemy ponownie około 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak