Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
czekolada 20 dag
białko 6 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
cukier puder 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Do gotującego mleka włożyć czekoladę, rozpuścić i wystudzić. Białka ubić na pianę dodając cukier puder, rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i płynną czekoladę.. Mus ubijać do krzepnięcia. Gęstniejący deser wlewamy do salaterek i posypujemy rodzynkami. Podawać najlepiej do 1 godz po zrobieniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 06.11.2012 22:31
smaczne:)
agata1722
agata1722 27.09.2011 10:36
smaczniutki
iwona332 10.02.2011 11:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak