Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba pod warzywną pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
por 1
marchewki średnie 5
pietruszka 5
seler mały 1
cebula 4
koncentrat pomidorowy 1
ketchup 1 łyżka
sól 1
pieprz 1
olej 1
zioła wg upodobań 1

Przepis i sposób przygotowania na: ryba pod warzywną pierzynką

Rybę solimy, obtaczamy w mące i smazymy, włoszczyzne obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, cebule kroimy w piórka, por w drobne talarki. cebule szklimy na rozgrzanym oleju, w osobnym rondlu wlewamy około 3 łyżki oleju i wrzucamy pozostałe warzywa, dusimy około 40 minut, na koniec dodajemy cebule, koncentrat, ketchup, sól i pieprz do smaku.
Rybe układamy na półmisku przykrywając pierzynką.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak