Sposób przygotowania

Do garnka wsypać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę podsmażyć, dodać surowy ryż i po kilku minutach dolać wodę( w 1,5 szklance wody rozpuścić kostkę rosołową). Gotować na bardzo małym ogniu przez około 15 minut. W międzyczasie pomidory obrać ze skórek, pokroić na mniejsze kawałki. Do drugiego garnka wlać trochę oleju, dodać obraną i posiekaną w drobną kostkę cebulę- cebulę zeszklić, potem dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, wsypać groszek, dodać pomidory i ziarna słonecznika. Wszsytko podgrzać. Dolać trochę wody (około 1/4 szklanki) i gotować. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i wszystko połączyć. Do przygotowanego ryżu dodać groszek z pomidorami i słonecznikiem. Wszystko przemieszać i przyprawić przyprawą uniwersalną do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !