Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
pieprz młotkowany 1
sól 1
czosnek 2 główki
karkówka 2-3 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka pieczona

Mięso nakłuwamy - w każde nakłucie wciskamy 1 ząbek czosnku. Następnie nacieramy je solą i pozostałymi przyprawami ( gruba warstwa) wkładamy do rękawa do pieczenia, odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Pieczemy około 2 godzin początkowo w temp 200 C pozniej zmniejszając do 180 c

Idealne do podawania na zimno jak i gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak