Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki chrzanusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeżo utary chrzan 30 dkg
gęsta śmietana 3/4 szklanki
rodzynki 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
brandy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sok z cytryny
miód
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki chrzanusie

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Rodzynki umyć w ciepłej wodzie i namoczyć w brandy. Chrzan wymieszać z masłem i przesianą mąką. Ćwierć szklanki wody zagotować ze szczyptą soli i łyżeczką miodu, dodać chrzan, zagotować raz jeszcze, zdjąć z ognia i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Dodać namoczone w brandy rodzynki, śmietanę, doprawić do smaku miodem i sokiem z cytryny. Wymieszać, przelać do salaterki i ostudzić. Po ostygnięciu wstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć na talerz, udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak