Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta liście kilka liści
wódka 4 kieliszki
wino białe 2 szklanki
cukier 2-3 łyżki
sok z cytryny
woda letnia

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon z miętą

Liście mięty umyć i bardzo drobno posiekać. Zalać je wódką i odstawić na około 1 godzinę (najlepiej przykryć,np. pokrywką). Po godzinie przecedzić i połączyć wódkę z winem. Cukier rozpuścić w małej ilości ciepłej wody, następnie oziębić. Potem przelać do wódki z winem , dolać sok z cytryny. Przed samym podaniem zmieszać z wodą sodową. Podawać mocno schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak