Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: 3olej wymieszać z 4 łyżeczkami papryki słodkiej, szczyptą chilli, szczyptą czosnku granulowanego, 4 łyżeczkami ziół prowansalskich, łyżeczką tymianku, łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu. Dokładnie mieszamy. Udka opłukać, płytko naciąć, wrzucić do marynaty, dokładnie wymieszać, tak aby każde udko było pokryte marynatą. Odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Zamarynowane udka piec na grillu, lub ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec je 30-40 minut w temp 180 st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne udka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !