Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka wojskowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 35 dkg
kiełbasa 30 dkg
wieprzowina 30 dkg
marchew 2 sztuki
ziemniaki 30 dkg
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
majeranek do smaku
ziele angielskie 3 ziarenka
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
groch 50 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka wojskowa

Groch moczymy przez parę godzin, a potem ugotować na półmiękko. Wieprzowinę, kiełbasę i boczek pokroić w niewielką kosteczkę. Przesmażyć osobno i dodać do grochu. Dodać warzywa pokrojone w kosteczkę. DOprawić. Ugotować do miękkości. Posypać natką po ugotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 17.02.2014 07:15
podziel się nią troszkę
artur7 15.08.2013 20:52
grochowamniam
Kuchareczka2 30.04.2013 20:22
nie ma jak grochówka
Karolcia12 23.05.2011 15:09
smaczna zupa
teresa18 16.04.2011 22:39
lubię taką zupkę zwłaszcza gdy jest zima

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak