Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
boczek wędzony 25 dag
kiełbasa śląska 2 pętka
cebula 4 duże
koncentrat pomidorowy 1,5 słoiczka
olej do smażenia
sól
pieprz
cukier
czosnek 2 ząbki
papryka po 1 dużym strąku

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Wołowinę kroimy w paski, podsmażamy na oleju. Boczek kroimy w paski, podsmażamy na oleju. Kiełbasę kroimy w krążki, podsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w grubą kostkę, szklimy. Wszystko wrzucamy do garnka, dodajemy ok 1 szklankęwody, dusimy aż wołowina będzie miękka. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę słodką mieloną (dośc sporo), odrobinę chilli, sól, pieprz do smaku. Następnie wrzucamy paprykę pokrojoną w paski i dusimy jeszcze 15 minut. Na koniec dodajemy 1,5 słoika koncentratu, jeżeli sos jest zbyt kwaśny, dodajemy cukier. Chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 04.05.2012 22:27
smakowe
agata1722
agata1722 04.05.2012 22:27
smakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak