Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z mięsem do zup

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 gr
wrzątek 300 ml
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Nadzienie:
mięso drobiowe bez kości 250 gr
pieczarki 100 gr
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mięsem do zup

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać olej, zalać wrzątkiem, początkowo wymieszać łyżką po czym zagnieść jak każde ciasto.

Przygotować nadzienie;
Pieczarki i cebulę przysmażyć na łyżce oleju. po czym zmielić je razem z mięsem. Dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i wymieszać ..

Ciasto cienko wałkować , wycinać średnim kieliszkiem małe krążki i lepić pierożki.. Ugotować we wrzątku i podawać do rosołu lub czerwonego barszyczyku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 11.01.2012 15:36
do ulubionych:D
Seba 30.04.2011 12:31
pycha
anja3107 21.01.2011 10:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak