Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka z cukrem mikserem na sztywno. Ciągle miksując dodać żółtka, aromat migdałowy i proszek do pieczenia. Po tym jak składniki się połączą dodać mąkę. Miksować aż masa będzie jednolita.
Około 2/3 ciasta przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną formy. Do reszty ciasta dodać kakao i kawę, zmiksować i także wlać do foremki, na wierzch (można namalować wzorki :)).
Ciasto powinno piec się w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20-30 minut.

Można nie dodawać kakaa i kawy, wtedy wyjdzie wysoki puszysty biszkopt, świetny do tortów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !