Sposób przygotowania

Do kawy wlać pół szklanki gorącej kawy, zaparzyć i przecedzić przez sitko. Żóltka ucierać z połową cukru na parze. Mąką wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, wymieszać z kawą i dodać do utartych żółtek, ubijać masę aż zgęstnieje. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem, delikatnie wymieszać. Kokilki wysmarować masłem, wlać ciasto do 2/3 wysokości, włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i piec około 20 minut. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetny suflet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !