Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
boczek wędzony 15 dag
mąka 2 łyżki
śliwki suszone 5 dag
morele suszone 5 dag
rodzynki 5 dag
miód 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z bakaliami

Fasolę namoczyć wieczorem, ugotować następnego dnia. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć razem z posiekana cebula. Śliwki i morele namoczyć w gorącej wodzie i pokroić w paski. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, wymieszać ją z wywarem fasoli, dodać boczek, śliwki, rodzynki, morele, miód i zagotować. Połączyć z fasolą, przyprawić do smaku. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.02.2014 07:13
interesujące połączenie
olkaaa 26.03.2012 19:55
bardzo ciekawe
Iwona51
Iwona51 12.01.2012 00:16
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak