Sposób przygotowania

Margarynę + szkl. cukru + 5 łyżek wody + 3 łyżki kakao - roztopić i ostudzić.
Do tej masy dodać szklankę i łyżkę mąki, bakalie (ja daję rodzynki), 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 3 całe jajka (wcześniej ubić białka). Wymieszać i wlać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą tortownicy. Piec w 180 stopniach około 40 minut.

Polewa która nie twardnieje i jest zawsze pyszna:)
4 łyżki masła + 4 łyżki śmietany + 4 łyżki cukru + 4 łyżki kakao - mieszać w rondlu, rozpuścić całkowicie. NIE WOLNO TEGO ZAGOTOWAĆ !!!!

Smacznego

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    murzynek bardzo dobry,polewa super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i jak utrzymać wagę jak same pyszności na stole- ten murzynek to palce lizac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    smaczny lubię murzynki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !